علت ایجاد سرطان ریه
سرطان ریه پس از آسیب های ژنتیکی به دی ان ای گسترش می یابد، این آسیب ژنتیکی بر روی عملکرد طبیعی سلول از جمله تکثیر سلول، مرگ سلولی برنامه ریزی شده و ترمیم دی ان ای تاثیر می گذارد. هرچه میزان این آسیب بیشتر شود، خطر ابتلا به سرطان نیز افزایش می یابد.از مهمترین عوامل ابتلا به سرطان ریه می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
- دخانیات : شایع ترین علت ایجاد سرطان ریه در 90% مواقع، قرار گیری مدام در معرض دود دخانیات است. دود سیگار بیش از 60 عامل ایجاد سرطان در خود دارد.
- گاز رادون: گازی بی رنگ و بی بو که در اثر تجزیه رادیم رادیواکتیو که خود محصول تجزیه اورانیوم موجود در پوسته زمین است، به وجود میآید.
-
- آلودگی هوا : ذرات موجود در هوا از علل ایجاد سرطان ریه می باشد.
- علل ژنتیکی : خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که خویشاوندان آنها مبتلا به این بیماری بودند بیشتر است.
- دارو های خواب آور
- عوامل ایمونولوژیک (ایمنی ) : نارسایی مکانیسم طبیعی ایمنی بدن یکی از عوامل مستعد کننده در ایجاد سرطان ریه شناخته می شود.
-
- پنبه نسوز یا آزبست : این گاز می تواند سبب ایجاد بیماری های مختلفی از جمله سرطان ریه شود.
- علل دیگر : برخی از مواد و مشاغل که فرد را در معرض مواد آلوده کننده قرار می دهد می تواند از عوامل ایجاد سرطان ریه شناخته شود از جمله ی این مواد می توانیم به برخی از فلزات، مواد احتراقی، گاز های سمی و… اشاره کنیم.
سرطان ریه علائم
این سرطان اغلب بدون هیچ نشانه ی خاصی ایجاد شده و فرد توسط انجام رادیوگرافی به طور منظم پی به وجود این بیماری می برد. همچنین در اکثر موارد این بیماری زمانی تشخیص داده می شود که بافت سرطان ریه گسترش پیدا کرده و دیگر ناحیه ها مثل استخوان، مغز، غدد فوق کلیوی، کبد و دیگر اجزا را نیز درگیر خود نموده است.
درمان قطعی سرطان ریه
اگر این بیماری درمان نشود رشد سلولی می تواند طی یک فرایند به نام متاستاز به بیرون از ریه های گسترش پیدا کند و به بافت های اطراف یا دیگر اعضای بدن برسد. اکثر سرطانهایی که از ریه شروع میشوند، به نام سرطانهای ابتدایی ریه، کارسینوما هایی هستند که از بافت پوششی نشات میگیرند.درمان این نوع از سرطان بسته به ناحیه ی درگیر و میزان گسترش بیماری در نقاط مختلف بدن متفاوت است. جهت درمان سرطان ریه دو روش کلی وجود دارد که شامل این موارد است :
- درمان های تهاجمی و دارویی
- طب جایگزین
:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0