«ماشروم» چیست؟
نوشته شده توسط : spudgene

«ماشروم» چیست؟

 

بعد از شنیدن صحبت‌های فرشاد سراغ کارشناسان، روانشناسان و روانپزشکان عرصه اعتیاد رفتم تا در مورد ماشروم اطلاعاتی کسب کنم که همگی آنها به جز یک نفر از دادن اطلاعات در مورد این ماده مخدر با بیان اینکه مصرف این ماده هنوز در ایران رواج نیافته از دادن اطلاعات طفره رفتند تا اینکه سعید صفاتیان، رئیس کارگروه کاهش تقاضا در کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام این ماده را به ما معرفی کرد.

 

وی گفت: خاستگاه اولیه «ماشروم» آمریکای جنوبی بوده و از آنجا یکی دو سالی است که وارد ایران شده است. این ماده به 2 صورت قارچ و ورق در بازار موجود است.

 

به گفته صفاتیان، نام علمی این قارچ «پسیلوسیبین» است و به نام قارچ جادویی نیز شناخته می‌شود. قارچ به صورت خوراکی استفاده شده و به خوبی از راه دستگاه گوارش جذب می‌شود. این قارچ را حتی اگر خشک کنند یا بپزند، قدرت سمی خود را از دست نخواهد داد.

 

مواد فعال قارچ باعث تحریک سیستم عصبی سمپاتیک در بدن می‌شود. سیستم سمپاتیک در مقابله با هر نوع استرس و هیجانی فعال می‌شود تا بدن توانایی تقابل با شرایط را داشته باشد. ضربان قلب و فشار خون افزایش می‌یابد، مردمک چشم گشاد شده و گُرگرفتگی در صورت قابل مشاهده است. موهای روی تن فرد سیخ، عضلات سفت و دمای بدن افزایش می‌یابد.

 

میزان توهم این ماده مخدر بسیار بالاست و روی حواس نیز تاثیر می‌گذارد، ممکن است که فرد حس بینایی، شنوایی و لامسه خود را مختل شده ببیند و چیزهایی مشاهده کند که تاکنون نشنیده، حرفهایی بشنود از موجوداتی که حرف نمی‌زنند.

 

آنچنان که این روانشناس حوزه اعتیاد توضیح می‌دهد، نوع دیگر «ماشروم» به شکل ورقه‌های کوچک کاغذی خوراکی است که با مالیدن قارچ روی آنها خاصیت توهم‌زایی پیدا می‌کنند. این ورقه‌ها نیز همان خاصیت قارچ را دارند و فرد را دچار توهم می‌کنند.



قیمت متغیر و ارزان

 

وی با ابراز تعجب از پیدا کردن یکی از مصرف کنندگان «ماشروم» گفت: متعجبم که شما چگونه بیماری را با این خصوصیات پیدا کرده‌اید چرا که تاکنون گزارشی از کلینیک‌ها و مراکز ترک اعتیاد در مورد پذیرش چنین افرادی به دست من نرسیده است.

 

رئیس کارگروه کاهش تقاضا در کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد قیمت این ماده مخدر ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: نمی‌توان برای «ماشروم» قیمت خاصی متصور شد چرا که این ماده به علت مشتریان خاصی که دارد قیمت ثابت ندارد.

 

وی خواستار مداخله دستگاه‌های متولی در امر آموزش جوانان شد و تاکید کرد: نباید بگذاریم زمان از دست برود و بعد از اینکه بازار در اختیار این ماده قرار گرفت به فکر چاره بیفتیم. این ماده اثرات توهمی خیلی خطرناکی دارد و تاثیر آن اگر از شیشه بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.

 

آنچنان که صفاتیان می‌گوید سطح آگاهی در مورد مخدرهای توهم زا در سطح کشور پایین است و باید نسبت به آموزش در سراسر کشور اقدام شود.

 

«ماشروم» اعتیادزاست

 

به گفته این کارشناس حوزه اعتیاد همه مواد توهم زا اعتیادآور هستند و ماشروم نیز از این قاعده مستثنی نیست. ماشروم، شیشه و ال‌اس‌دی درمان دارویی ندارند و عوارض روانی شدید دارند.

 

وی ادامه می‌دهد: درمان غیر دارویی آنها ممکن است بین 6 ماه تا یک سال به طول بینجامد و عوارض جانبی آن مانند اختلال شخصیت، توهم و اضطراب آنها درمان نمی‌شود. این افراد یعد از 3، 4 سال اختلال شخصیت پیدا می‌کند و کنترل خود را بر عملکرد خویش از دست می‌دهند.



ادراکات عجیب و غریب مصرف کننده روانگردان‌ها، توهم است

 

بارها با افرادی مواجه شده ایم که در توجیه مصرف روانگردان‌ها می‌گویند «این ماده به ما کمک می‌کند تا چیزهایی را درک کنیم که کسی قادر به درک آن نیست» یا می‌گویند که شیشه و سایر مواد اینچنینی، ذهن را باز می‌کند و اجازه تفکر به آنها می‌دهد.

 

شادلو، یکی از روانپزشکان مرکز ملی مطالعات اعتیاد در این زمینه تاکید می‌کند که تمام ادراکات عجیب و غریب حاصل از مصرف شیشه، ماشروم و ال‌اس‌دی، توهم هستند و نشانی از واقعیت در آنها نمی‌توان متصور بود.

 

وی می‌گوید: این مواد موجب اختلال در حواس شده و ممکن است که صدا با حس بینایی دریافت شود که به آن می‌گوییم «مدالیته» حسی که مثلاً صدا تبدیل به تصویر می‌شود و بیمارانی مراجعه کرده‌اند که مدعی هستند رنگ صدا‌ها را می‌بینند.

 

آنچنان که این فلوشیپ روانپزشکی می‌گوید، در بعضی موارد ادراکی در یک حس منجر می‌شود به ادراک در حس دیگر و هم‌حسی رخ می‌دهد.

 

شادلود در تعریف توهم می‌گوید: زمانی که چیزی وجود خارجی ندارد و شخصی آن را ادراک کند، ما می‌گوییم دچار توهم شده‌است. مثلاً صدایی نیست و او صدا می‌شنود یا تصویری را می‌بیند که هیچ کس نمی‌بیند. البته توهم شکل‌های مختلفی دارد.

 

وی در مورد افرادی که می‌دانند افکارشان تحت تاثیر موادمخدر است گفت: به این مورد توهم کاذب گفته می‌شود چرا که فرد می‌داند افکارش تحت تأثیر مواد است و شخصی که توهم دارد هیچ آگاهی به حواس خود ندارد. توهم واقعی آن است که چیزی وجود خارجی نداشته باشد.





:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: